Cattery La Maison des Chats


De Heilige Birmaan


Laatste nieuws

Nieuws


Vanaf juli 2020

In bezit van vakbekwaamheid houders van dieren honden en katten.
Fijne kerstdagen en een gezond 2022Mobiel Iréne:           

06-15012754

Mobiel Jeroen:           

06-52831951

Tel 0418-649488

E-mail:

i.pak117@gmail.com

irene.117@icloud.comMijn cattery

Ik ben Irene van de Beek en woon in het midden van het land, in het mooie dorp Haaften.


Vanaf 1996 heb ik mijn kleine, maar mooie Cattery La Maison des Chats.


Een cattery van Heilige Birmanen, want toen ik ze voor het eerst zag viel ik direct voor hun mooie blauwe ogen, die prachtige bontvacht om hun hals en die parmantige witte sokjes aan hun pootjes. Met die gekleurde punt aan de staart in verschillende tinten: seal en seal tabby point , blue en blue tabbypoint, choclolate en chocolate tabby point, lilac en lilac tabby en dan ook nog de tortie varianten.


Hun karakter is lief en aanhankelijk, maar ook voldoende eigenzinnig om een echte kat te zijn. Wat geniet ik al jaren van mijn vriendjes en vriendinnen hier in huis!


Ik begon met 2 Heilige Birmaantjes van Cattery van het Aards Paradijs. Met de seal point dame Loulou, die 14 jaar mocht worden. Uit haar is in 2003 CH Maximus La Maison geboren, die vorig jaar april op zijn beurt zijn laatste nest verwekte. Hij mag nu uitpuffen na zijn verhuizing naar Dordrecht.


Intussen kwamen ook Carmen Confettie Dangle, een bevallige Seal Tortie point dame, samen met Nisha mijn Cattery versterken. De zoon van hun toenmalige eigenares bleek allergisch te zijn en ik kwam toevallig langs. En ik zei het al: het zijn die mooie blauwe ogen, waar ik als een blok voor val. Carmen is vorig jaar overleden na een lang en blij leven en veel jaren van vriendschap. Met Nisha had ik minder geluk. Zij overleed tijdens haar 2e zwangerschap. Dank lieve Carmen en Nisha voor de tijd die we samen mochten hebben.


In maart 2015 hebben we de prachtige Miguel, zoon van Joline of Midway, voor onze cattery behouden. Hij is nu een van onze dekkaters.  Ook in 2015 kregen we een Blue Tortie meisje uit Belgie erbij: Ghaïsha van ’t Rozenrijk. Ze is inmiddels met pensioen en heeft haar gouden mandje verdiend.


Eind 2016 is Kymco Jasper Jr. de Luro bij ons komen wonen.  Dank Marja van Cattery De Luro voor deze mooie man, van wie inmiddels de eerste kittens zijn geboren. We zijn erg blij met hem.


In de zomer van 2017 hebben we wat in onze Cattery gewisseld

en nieuw bloed aangeschaft. Zoals het nieuwe mannetje

Ikarus Carusheela uit Luxemburg. Met veel dank aan

Nicole van Cattery Carusheela voor het vertrouwen in onze cattery.


Zo genieten we elke dag van onze vriendjes en vriendinnetjes

in onze Cattery La maison des Chats, waar naast het uiterlijk

ook de gezondheid en de lieve aard van onze katten bovenaan staan.
Met dank aan Jan Rutger Achterberg